Surówka z kiszonej kapusty z cebulką i marchewką

Smaczna surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem cebuli i marchewki

Jeśli uwielbiasz surówki oraz kiszoną kapustę, ta surówka będzie dla Ciebie idealna. Jest prosta w wykonaniu i wprost tryska witaminami. Surówka z kiszonej kapusty z cebulką i marchewką nadaje się praktycznie do każdego obiadu.

 

Składniki:

  • 500g kapusty kiszonej
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta cukru
  • pieprz do smaku
  • sól (opcjonalnie)

 



Wykonanie: 

Kapustę kiszoną płuczemy w zimnej wodzie (raz), by pozbyć się nadmiaru kwasu. Siekamy, by kawałki były mniejsze. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach (lub jak kto woli-na cienkich). Dodajemy do kapusty. Cebulę siekamy i podsmażamy na 2 łyżkach oleju, zeszkloną, ciepłą cebulę z olejem dodajemy do surówki. Całość przyprawiamy do smaku pieprzem i szczyptą cukru. Można też solą (ja nie daję, bo kapusta kiszona jest dla mnie wystarczająco słona).

Kapusta kiszona

Składniki na surówkę z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty z cebulką i marchewką

 

Czas wykonania: 20 minut

Najważniejsze informacje
recipe image
Nazwa przepisu
Surówka z kiszonej kapusty z cebulką i marchewką
Opublikowano
Łączny czas przygotowania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *