Sałatka z pieczarkami w panierce

Sałatka z pieczarkami w panierce to oryginalny pomysł na obiad

Niecodzienna sałatka z pieczarkami w panierce to świetna alternatywa dla zwykłych sałatek. Dzięki surowym warzywom dostarcza wielu składników odżywczych, a dzięki panierowanym pieczarkom dłużej utrzyma Cię w uczuciu sytości. Jak zrobić taką sałatkę? Bardzo prosto:

 

Składniki: 

  • 100g pieczarek
  • bułka tarta do obtoczenia pieczarek
  • jajko
  • kilkanaście pomidorków koktajlowych
  • sałata lodowa
  • żółta papryka
  • jogurt naturalny
  • łyżeczka ketchupu
  • przyprawy: sól, pieprz czarny
  • olej kokosowy lub oliwa z oliwek do smażenia

 


Wykonanie: 

Pieczarki umyć i obrać ze skórki. Przekroić na pół. Każdą połowę moczyć w rozbełtanym, posolonym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju kokosowym lub oliwie z oliwek na rumiany kolor.

Pieczarki w panierce

 

Paprykę, pomidorki i sałatę umyć i pokroić na drobne kawałki

Warzywa do salatki

 

Na talerzu układać kolejno: sałatę, na niej warzywa i pieczarki w bułce. całość polać sosem jogurtowym: Trzy duże łyżki jogurtu naturalnego wymieszać z łyżeczką ketchupu, doprawić solą i pieprzem.

Sałatka z pieczarkami w panierce

 

Czas wykonania: 20 minut

 

 

 

 

Najważniejsze informacje
recipe image
Nazwa przepisu
Sałatka z pieczarkami w panierce
Opublikowano

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *