Farsz na pierogi z kapustą i grzybami

Pyszny farsz na pierogi z kapustą i grzybami

Najlepszy na świecie (serio, nie jadłam lepszego) farsz na pierogi z kapustą i grzybami jest banalnie prosty, choć jego przygotowanie zajmuje trochę czasu. Rezultaty są jednak tego warte. Farsz może również zostać użyty do krokietów i innych dań.

 

Składniki:

  •  1 kg kiszonej kapusty
  • grzyby suszone – według uznania (ja daję ok 200 gram suszonych grzybów na 1 kg kapusty)
  • 3 duże cebule
  • przyprawy: sól i czarny pieprz
  • oliwa do podsmażenia cebuli




 

Przygotowanie:

Grzyby suszone namoczyć w wodzie. Dodać do kiszonej kapusty wraz z wodą, w której się moczyły i ugotować kapustę do miękkości (na małym gazie ok 2 godziny).

Po ugotowaniu całość wrzucić na sitko i dobrze odcisnąć. Następnie zmielić w maszynce do mięsa (na dużych oczkach).

Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Zmielony farsz podsmażać na patelni przez ok 10-15 minut na małym ogniu cały czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem.

 

Farsz na pierogi z kapustą i grzybami

 

Czas przygotowania: 3 godziny

 

 

Najważniejsze informacje
recipe image
Nazwa przepisu
Farsz na pierogi z kapustą i grzybami
Opublikowano
Łączny czas przygotowania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *