Cukinia w panierce z płatków kukurydzianych i bułki tartej

Pyszna cukinia w panierce, na ciepło

Cukinia dostępna jest w sklepach praktycznie przez cały rok. Najlepiej smakuje jednak w sezonie jesiennym 🙂 Ale nie musisz wcale czekać do jesieni, aby zjeść pyszny obiad z dodatkiem tego warzywa. Cukinia w panierce z płatków kukurydzianych i bułki tartej to smakowite danie, które możesz przyrządzić już teraz 🙂

 

Składniki: 

  • 3 cukinie
  • przyprawy: pieprz ziołowy i słodka papryka w proszku
  • szklanka bułki tartej
  • pół opakowania płatków kukurydzianych
  • 3 jajka
  • oliwa z oliwek do smażenia

 




 

Przygotowanie: 

Panierka:
Płatki kukurydziane zmiażdżyć na drobno i wymieszać z bułką tartą

Cukinia:
Cukinię obrać ze skórki i dokładnie umyć. Pokroić w plasterki, doprawić z jednej strony pieprzem ziołowym, z drugiej słodką papryką w proszku. Obtoczyć plasterki cukinii w roztrzepanym jajku i panierce i smażyć na dobrze rozgrzanej oliwie na rumiany kolor z obu stron.

Cukinia w panierce z płatków kukurydzianych i bułki tartej

Cukinia w panierce z płatków kukurydzianych i bułki tartej

Cukinia w panierce z płatków kukurydzianych i bułki tartej

 

Czas przygotowania: 1 godzina




Najważniejsze informacje
recipe image
Nazwa przepisu
Cukinia w panierce z płatków kukurydzianych i bułki tartej
Opublikowano
Łączny czas przygotowania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *